Yedi Ölümcül Günah

01:38

Mangalara olan uzaklığımı ortadan kaldırmış eğlenceli, aksiyonlu ve görece detaylı çizimli olan bu eserde kahramanımız kızların orasını burasını mıncıklamaktan çekinmeyen, yürüyen barı olan ve aranan bir suçlu. Evet bu!:
Devlet düşmanı ilan edilen Yedi Ölümcül Günah adlı şövalyelerin başı, eğlencelisi ve güçlüsü.

Gerçi bu evrende sanırız herkes birkaç kilometre öteden gözlerini kısarak yaptığı bir hesapla şehirleri yok edebilecek mızraklar fırlatabiliyor ya da özel kılıcı ila kocamaaan yarıklar açabiliyor. Olabilir, Japon fantezisi bu.
Şövalye zırhı giymiş güzeller güzeli bir prensesin Yedi Ölümcül Günah'ı araması ile başlayan hikâye zamanla bu prensesin baş karakterimizin barında çalışması ile bitiyor. Neydim değil ne olacağım demelisin dedikleri bu olsa gerek. Tabii kızımız saf, hayatında hiç kaleden dışarı adımını atmamış olacak ki gidip Meliodas'a âşık olabiliyor. Bu yapısı itibariyle wattpad hikâyelerini anımsatmadı değil; masum, saf kız ve bir adet sapık. Kesin wattpadden arakladı yazar.

Gerçekte yaşanmış bir olayın alternatif bir evreninde geçen hikâyemiz aslında bayağı eğlenceli. Birçok sayfasını kahkaha atarak okudum, öyle ki yanımda oturan sınıf arkadaşım bana garip garip bakıp durdu. Tabii gösterince o da güldü… Biraz. Okurken sıkılmıyor ve bunalmıyorsunuz, ortalama 1.5 saat içerisinde bitirebiliyorsunuz ilk cildi. Eski ekibi toparlayıp, iftira atanlardan intikamlarını almaya karar veriyorlar. Sadece kendi intikamlarını değil tabii prensesin, halkın, atın… At?
Çizimleri kendi içerisinde realistik bir eser, daha realistik olabilir mi? Olabilir. Ağzına kadar karakter dolu sahnelerde bile detaylar es geçilmemiş ve özenle eklenmiş. Tabii siyah-beyaz oluşundan dolayı bazı panel ve sayfalarda Düşünen Adam'a bağlayıp Hmmm demedim değil. Animesini izlemek bu sorunu çözecektir. Umarım.
Gerekli Şeyler gaza gelip bu sene geçen sene bastıklarından daha fazla basma fantezilerini ellerine yüzlerine bulaştırmamış ve yine kaliteli bir basımla, çeviriyle, grafik işçiliğiyle eseri elimize vermişler. Hatta bu eserde en çok hoşuma giden şey şömiz ile kitabın kendi kapağının farklı olması, çok hoş yahu. Boyutlar yine Japonya boyutu ile aynı, yine siyah beyaz ve yine taşıması çok rahat. Meliodas'ın prensesi mıncıklamadığı sahneleri saymazsak her yerde rahatça okuyabilirsiniz.
Bu arada söylemeyi unuttum eser beni özellikle sonunda iyice kazandı ve etkiledi hani demiştim ya kendi içerisinde realistik diye… Tamam bunu çizimler için dedim ama neyse… Hah işte bu kendi içerisindeki realistik yapısını bizim ekip uğurlanırken de görüyoruz, zira uğurlayan karakterlerden birisini eserin içerisinde daha önce görmüştük.

SEVGİLİ GEREKLİ ŞEYLER, BU NASIL BİR SES EFEKTİ!? ''ÇABUK ALİŞAN ABİ GELMEDEN!''
Tüm bu eğlenceli yapısı, konusu, hikâyesi ile Yedi Ölümcül Günah kaçırmamanız gereken eserler arasında yerini alıyor. Özellikle de mangalara uzak bir insansanız seveceğinizden kesinlikle eminim. En azından beni kendine çekti-ki ben hiç okumazdım.
Kısacası gidin alın, okuyun bunu. Hem belki kim bilir yakında %45 indirimle de alabilirsiniz?

Bunlar da Hoşuna GİDEBİLİR

1 yorum

  1. Sonic 2 hack and slash game for PS4 - Snk21
    I'm not aware of any other version of Sonic games, however, for now, is that it looks like Sonic 카지노사이트 2 doesn't have a Phantasy Star IV remake 바카라사이트 or ‎GENESIS Game Details · ‎Console · ‎PC

    YanıtlaSil

POPÜLER YAZILAR

ZAMAN TÜNELİ

AYIN ADAMI!

AYIN ADAMI!